Wat eraan vooraf ging
Blijf op de hoogte en volg anja
05 Juli 2022 | Nederland, Nederland
Wat eraan vooraf ging
Vorig jaar gingen Walter en Wim voor het eerst mee met NdTvK en vroegen meteen Anja is dat niet iets voor jou om je ook op te geven. Ik heb dit bewust aan mij voorbij laten gaan, maar was niet minder geïnteresseerd in alle foto's en filmpjes tijdens hun beklimmingen en de verhalen bij terugkomst. De organisatie heeft besloten dat 2022 voor hun de laatste keer wordt om verschillende expedities te organiseren met als doel in totaal 1 miljoen euro te kunnen doneren aan KiKa. Dus als ik nog een keer mee zou willen gaan, dan was dit mijn laatste kans.
In zeven jaar tijd heeft Naar de Top voor KiKa met alle deelnemers al ruim € 808.000,-- opgehaald voor Kinderen Kankervrij. Dus nog 192.000,-- euro te gaan in het laatste jaar. Op het moment van dit schrijven zitten we met z'n allen op een bedrag van 155.368 euro. Nog 89 dagen tot de benefiet/feestavond op 17 september in de schouwburg Venray.
27.09.2021 info avond Naar de Top voor Kika
Een mooie PowerPoint-presentatie met keuzes tussen winterbeklimmingen Ben Nevis 1345 m in Schotland (5 dgn), de Bishorn 4153m in Zwitserland (5 dgn) of één van de zomerbeklimmingen in Italië / Frankrijk met min 4000 m (8 dgn).
Voorwaarde om deel te mogen nemen : Garant staan voor minimaal € 2.000,-- aan sponsorgeld. Dat was voor mij wel een dingetje, want nadat ik mij 2x eerder heb ingezet voor een goed doel, dacht ik is het wel oké om wederom bij grotendeels dezelfde mensen terecht te komen met de vraag of ze je willen steunen. Ik zag ook op om nieuwe acties te verzinnen / organiseren om zo het beoogde geld bij elkaar te krijgen. Achteraf verspilde "zorgen" want 2,5 week later, op 21 November, had ik t minimale sponsorbedrag al bij elkaar [e-1f917]
Zoals bij de Alpe d'HuZes was óók dit keer mijn motto :
Zouden jullie mij hierbij willen helpen en weet .... steun niet MIJ maar VIA mij KiKa
Uiteindelijk besloten om dan ook maar "fullie pullie" te gaan en te kiezen voor de beklimming van o.a. de Castor en de Top van de Alpen … de Mont Blanc. Als ik dan als onervaren klimmer spullen moet gaan aanschaffen, dan maar gaan voor een optimaal gebruik daarvan[e-1f609] In de presentatie werd duidelijk omschreven "Je hebt als deelnemer géén hoogtevrees en een zeer goede basisconditie. Je kan 8 tot 14 uur wandelen met de nodige hoogtemeters op een technisch niet moeilijk terrein. Er is geen bergsportervaring vereist.
03.11.2021 Eerste storting van broerlief en schone zus [e-1f44d]
14.11.2021 Bijeenkomst NdTvK. De N70 route gewandeld en zo kennis gemaakt met andere deelnemers.
05.12.2021 Lid geworden van een sportschool om vooral mijn benen te trainen. Eigenlijk ben ik helemaal geen binnen sporter maar doel is om fitter te worden. En zoals Patrick altijd zegt ... buiten daar is de mooiste sportschool van Nederland
17.12.2021 Zwerfkei Outdoor [e-38] Travel Centre in Woerden. Bergschoenen type D gekocht. Mijn duurste schoenaankoop ever maar alles voor het goede doel [e-1f4aa]
19.12.2021 Start loten verkoop voor de 8 pers - 5 gangen diner bij ons thuis.
02.01.2022 Trekking van de loterij 8 pers - 5 gangen diner. In totaal 173 loten verkocht en 1730 euro kunnen storten op mijn pagina
12.02.2022 Vroeg uit de veren en samen met Walter richting de Ardennen om te trainen. Trailrunning in Houffalize
Februari 2022 voorbereiding Light walk of hope in Venray samen met Lucien, Walter en Wim
18.03.2022 Check laatste puntjes van de lichtjesroute, routes, verkeersregelaars, Versnapering, lichtjes, Muziek, Peel en Maas (Krant) en Fotograaf
25.03.2022 Eerste light walk of hope in Venray, zeer geslaagde avond met 304 deelnemers en een totaal opbrengst van € 3.635,--. Dus ieder van ons heeft een bedrag van € 908,75 op zijn pagina gestort.
April 2022 3 weken vakantie en weinig tot niets gedaan [e-1f917]
24.04.2022 Bijeenkomst Ndtvk en wandelen in Vaals 22 km
30.04.2022 Wandelen bij en met vrienden in Zuid-Limburg
01.05.2022 Trappen lopen Wilhelminaberg (beter bekend als de trappen bij SnowWorld) in Landgraaf. Samen met Wim meerdere keren de 508 tredes omhoog en omlaag gelopen.
01.05.2022 Gezellige middag / avond verzorgd voor de winnaars van de 5 gangen diner. Met behulp van Edward die heerlijk gekookt heeft ennuh ook nog eens zonder keukenstress .......... Nogmaals thanks voor je kookkunsten en support Edje [e-1f618] [e-1f618]
01.06.2022 last van springscheen achtige klachten [e-1f62e] Balen!! Aan Jacqueline gevraagd of ik haar racefiets mocht lenen. Om daarmee verder te trainen zonder al te veel belasting. Om eerlijk te zijn na mijn eerste ritje van 10 km al helemaal verkocht [e-1f60a]. In Juni meerdere keren op de fiets naar t werk in Boxmeer. Ook enkele tour tochten met Wim gefietst. Smorgens rond 7.30 uur op “ut fietske” om vervolgens 50, 60 en 70 km "op dun teller" te noteren
3,4 en 5 Juni 2022 Meerdaags wandelevenement Venray resp 20, 20 en 30 km gelopen.
06.06.2022 N70 Route oefenen met bergschoenen en bepakking. 14 km inclusief 400 hoogte meters.
22.06.2022 Gestart met deze blog en zoals ik al aangaf vooral voor mezelf als n soort "dagboek" maar ook zodat jullie mij kunnen volgen met deze sportieve maar spannende uitdaging.
06 Juli 2022 - 20:25
Joekie:
Succes lieve Anja!❤️ -
06 Juli 2022 - 20:44
Chantal:
Heel veel succes Anja!
Gaat je zeker lukken!!
Vorig jaar de Wildhorn beklommen. Was een onvergetelijke ervaring!!!
Geniet ervan! Groetjes,Chantal -
07 Juli 2022 - 15:51
Marc En Irene :
Heel veel succes schone zus kom op de berg op je kan het trots op jou ❤️ -
07 Juli 2022 - 22:28
Rezie: