Dag 1 en 2! - Reisverslag uit Ayas, Italië van anja linskens - WaarBenJij.nu Dag 1 en 2! - Reisverslag uit Ayas, Italië van anja linskens - WaarBenJij.nu

Dag 1 en 2!

Blijf op de hoogte en volg anja

11 Juli 2022 | Italië, Ayas

De vraag was om om beurten n stukje te schrijven voor NdTvK FB pagina.

aan mij de eer om te beginnen dus daarom deze maar meteen op deze pagina geplaatst.

Update vanuit de NdTvK klimweek

Gisterenmorgen om 9 uur was de start vanuit Saint Jacques in Italië.

Vanaf een hoogte van 1600mtr was het een rustige wandeling naar 2600 mtr. Acclimatiseren was het doel. We hebben er twee uur over gedaan om de hut Rifigio Grand Tournalin te bereiken. Hier hebben we overnacht en de groep verdeeld over drie kamers. Een snurkers en een niet snurkers kamer. Sam en ik, de enigste vrouwen, hadden de luxe op een aparte kamer te liggen.[e-1f60a]

Dag 2 ging er iets spannender aan toe tenminste dan spreek ik voor mezelf. S morgens om 7 uur begonnen we met de klim naar de top van Petit Tournalin hoogte 3207 mtr. Voor mij persoonlijk was het afzien, soms moeilijk en ook n paar angstige momenten gehad om op rotsen te klimmen. Het is de eerste keer voor mij en alles is nieuw. Ik mis ook nog het vertrouwen in de bergschoenen, ben kortademig en om eerlijk te zijn heb ik ook even gedacht waar ben ik aan begonnen. Maar eenmaal aan de top was het zeker de moeite waard om niet op te geven. De eerste Top foto met de vlag is n feit. Afdalen ging stukken beter. Ik ben minder bang bij het afdalen daardoor zelfverzekerder en kon ik zelfs om mij heen kijken en van t uitzicht Genieten. Als kers op de taart een aantal steenbokken op 5 a 6mtr afstand gespot. Terug naar de hut op 2600 mtr. Korte pauze om vervolgens af te dalen naar t dal. Totaal 1600 meter dalen, en bijna zes uur onderweg geweest. Het meerendeel van de groep was veel sneller en sommige zaten al aan t tweede biertje[e-1f923][e-1f923][e-1f923 door het meegekregen advies van rustig aan, kleine pasjes en ieder op zijn eigen tempo, voelde ik mij totaal niet opgejaagd. Na de lunch in t dal hebben we de klim equipment gecheckt en met helm, stijgijzers, pickel en gordel op naar de volgende hut, de Rifugio Ferraro, geklommen. Deze ligt op 2066 mtr. Het was ruim 400 mtr klimmen, 1,5 km in n klein uurtje. Straks komen de gidsen om ons te informeren over hoe de week er verder uit gaat zien.

Het beklimmen van de Mont Blanc blijft een vraagteken. De info tot nu toe is dat de helft van de gidsen Ja zegt en dat het te doen is voor gevorderde klimmers, De andere helft zegt nu Nee ik zou t niet doen of hopen op meer sneeuw. De warme winter, te weinig sneeuw, de warmte (op dit moment 30 Gr) de Sahara zand (minder reflectie waardoor nog meer sneeuw smelt) zijn de oorzaken dat het niet gemakkelijk zal worden. Woensdag volgt de beslissing maar nu eerst lekker eten en slapen om morgen om zes uur weer te vertrekken voor dag 3.

Keep in touch[e-1f3d4]

Namens de Mont Blanc klimweek groep

Anja Linskens

• 11 Juli 2022 - 18:56

Marianne :

Knap hoor

• 11 Juli 2022 - 19:09

Anke & Xavi:

Goed bezig en super knap!

• 11 Juli 2022 - 20:44

Jeanne Peeters:

Super knap Anja

• 12 Juli 2022 - 18:53

Henriëtte Hermsen:

je doet het toch maar "efkes"
    supergoed van jou

• 14 Juli 2022 - 16:01

Sjaak:

"Waar ben ik aan begonnen". Dat herken ik bij mijn fietsavonturen in het hooggebergte. Maar na het bereiken van de top is al dat zwoegen en afzien snel vergeten en de mooi herinnering blijft. Deze ervaring ga je nooit meer vergeten.
    TOP Anja!