Dag 4
Blijf op de hoogte en volg anja
13 Juli 2022 | Italië, Ayas
Dag 4
Vanmorgen 3.45 uur vertrokken om zo de warmte, papsneeuw en de lawine’s voor te zijn. De Groep is opgedeeld in groepen van één gids op 3 klimmers. Ik zit samen met Walter en Scott aan het touw en onze gids heet Alberto. Helm met licht en dit keer met een lange broek aan gingen we op pad. Nog geen 20 mtr verderop moesten de steigijzers onder ivm gletsjer daarna door in het donker. Alberto gaf goed aan waar de spleten waren en hoe daar overheen te stappen. Na ongeveer 15 min moesten we terug omdat David, aangelijnd in n andere groep, ziek was en het niet verstandig was om met hem verder te gaan. Afspraak onder de gidsen was om met twee groepen in elkaars buurt te blijven, vandaar dat wij terug moesten.
Daarna weer door in het donker. Het was vermoeiend maar zeker te doen totdat we bij de rotsen kwamen. Begin ging nog wel maar uiteindelijk moesten we gaan klauteren tegen de berg omhoog vast aan het touw van de gids en je touwmaatjes . Op het laatst ging het echt steil omhoog en daarom waren er kettingen tegen de rots bevestigd. Thuis had ik al wat filmpjes gekeken en ik had gezegd dit ga ik echt niet doen en dit hoef ik ook niet te doen want de berg op dit filmpje is zeker geen berg voor beginners. Ook over spleten springen zou ik niet doen.[e-1f633][e-1f633][e-1f633]Nou alles waarvan ik zei wat ik niet zou doen heb ik vandaag gedaan. Pfff eenmaal boven waar ik Wim en Sam als eerste zag daarna Lucien en Eddie kwamen de tranen. Tranen in mijn ogen van angst, emoties maar ook blijdschap dat ik t gehaald had. Foto moment bij t Madonna beeld en toen kwam de teleurstelling. Alberto zei dat we niet meer naar de Top konden ivm tijdgebrek. Chips, nee kl… ben ik eenmaal boven, over mijn grens gegaan en dan moeten we het toetje missen. Het waren nog maar 79 meter om op de Top te kunnen staan. Niet alleen ik maar ook “mijn” groepje baalde om ons dit te “ontnemen” Al helemaal omdat we s morgens nog terug gelopen zijn. Maar ook omdat de terugweg die via dezelfde kettingen was waardoor er n "file" was van groepen die elkaar kruiste. Dus hoogst waarschijnlijk hadden we het anders wel qua tijd gehaald. Helaas t is niet anders. Over de teleurstelling heenstappen en morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen. Op het programma de Castor met 4226 hoogtemeters. Conditioneel moeilijker, maar technisch minder moeilijk. Gelukkig[e-1f605][e-1f605][e-1f605] We zullen zo’n 9 uur onderweg zijn en in het dal eindigen.
Ik ga er weer voor[e-1f4aa]
13 Juli 2022 - 17:37
Angelique L:
Tjonge Anja wat je allemaal doorleeft daarboven. Wat een ontlading moet dat zijn geweest! Toppertje, blijf voorzichtig -
13 Juli 2022 - 18:57
Henriëtte Hermsen:
TOPwijf, je bent een kanjer, Respect voor jou..... -
13 Juli 2022 - 19:07
Annie:
Wauw!!! Over je grenzen heen… dat doe jij dan weer!!!! Super schatje ik doe/wil het je niet na doen, maar dikke dikke pluim… kus Annie, want de smileys werken niet -
13 Juli 2022 - 21:11
Pascal Hendrix:
Super vet Anja, wat een lef, dat doe ik je niet zomaar na. Heel veel succes nog en geniet er van. -
14 Juli 2022 - 07:29
Richard Van Daal:
Dag Anja, ik moet eerlijk zeggen dat ik elke dag meer respect voor je krijg....
groetjes, Richard -
14 Juli 2022 - 10:05
Louis:
Anja petje (helmpje) af voor deze prestatie.
Blijf genieten van de komende dagen.
Mooie foto's.
Groetjes. -
14 Juli 2022 - 13:15
Jacqueline :
Dat doe jij toch maar allemaal! Knap Anja. Trots op jou xxx -
14 Juli 2022 - 15:03
Hanneke Conjaerts :
Lieve Anja
Zo knap hoe jij bereid bent buiten je comfortzone te gaan. Zo moedig en stoer. Kippenvel bij het lezen van jouw ervaringen.
Geniet nog van de hoogtepunten.
Liefs, ook namens Ries, Kees en Lieve, Hanneke -
14 Juli 2022 - 16:13
Sjaak:
Wat mooi hoe je je avontuur met alle emoties en gevoelens met ons deelt. -
14 Juli 2022 - 17:20
Jeanne :
WoW Anja , wat ben jij een doorzetter heel knap hoor , heel veel respect voor jullie allemaal en wat een mooie foto’s..