etappe 2a - 93 km en 2400 HM
Door: anja
Blijf op de hoogte en volg anja
23 Juni 2025 | Italië, Levico Terme
Vandaag was er een keuze
of 93,5 km en 2400 HM of 149 km en 4000 HM
voor mij was de keuze niet moeilijk. Dit was vanaf het begin de korte route en wel vanwege het feit dat mijn streven is om alle vijf dagen te fietsen. Ben, Bas en Rik twijfelde nog en zouden beslissen bij het punt waar de routes zouden splitsen. Ook was voor mij duidelijk dat ik vandaag alleen wilde fietsen. Gezamenlijk starten en aangegeven aan de mannen dat ik niet wilde dat ze boven op mij zouden wachten. Ik kon dan op mijn eigen tempo omhoog en een stop maken wanneer ik dat wilde of nodig had. Wederom warm en met hardlopen heb ik daar al “last” van maar ondanks de wind nu hier in Italië ook. Vaak is er n lekker briesje maar t asfalt en langs de berg op beschutte stukken is t toch wel erg warm. Tijdens de briefing, de avond van te voren, kregen we al te horen dat vandaag er pittige en lange klimmen zouden zijn. De langste was 19 km met n gemiddelde van 8 %. Tot 15 km was t redelijk te doen maar de laatste 4 waren heftig. Ik kwam helemaal stuk boven. Gelukkig stonden Edje, Susanne, Anouk en de ouders van Bas me daar op te wachten. De mannen wilde net vertrekken maar draaide nog effe om me op te peppen. Wat ondanks dat ik vandaag niet met de groep fietste dit dan toch t groepsgevoel geeft wat er onderling zeker aanwezig is. Thxx mannen.
Hoe “stuk” ik ook elke x aankom na n behoorlijke klim ik herstel binnen n paar min. Dus conditioneel zit het op dat gebied zeker goed. Daar hou ik me dan ook maar aan vast [e-1f605]
Bas besloot boven ook dat hij voor de korte route ging dus samen maakte we de lange afdaling. Wederom een snelheid van 59 km tijdens het dalen aangetikt. Snap er niets van. Het gaat hard en zie ook vaak de teller richting 50 gaan maar op deze snelheid had ik vooraf mijn geld niet op durven inzetten. Het is zeker ook niet stoer of n wedstrijd maar het gaat vanzelf. Ik merk ook wel dat t wat gemakkelijker wordt maar morgen tijdens etappe 3 wordt er vooral gewaarschuwd voor technische afdalingen op smalle steile wegen. Dat wordt opletten en weer meer in de remmen [e-1f648][e-1f648][e-1f648]
na de lange klim kwam er op t laatst nog n kortere van “maar” 8 km. Toen ik t tijdens de klim het verkeersbord met 17% stijging zag staan kreeg ik toch wel een lichtelijke error en ben halverwege dan ook even afgestapt. Ook dat hoort er bij mijn hartslag laten zaken en weer op adem komen. Uiteindelijk zijn Bas en ik om half 4 gefinisht. Wederom massage en gewacht op de andere teamgenoten die wel de lange afstand gefietst hebben. Hun kwamen om 17.30 binnen. Morgen etappe 3 - 132 km en 3100 HM dus wederom n stuk zwaarder. Ik ga er weer voor want opgeven is geen optie. [e-1f4aa][e-1f4aa]
sportieve groet Anja
24 Juni 2025 - 12:05